BROUWERIJ DE ENGEL

Amsterdam

The art of beer

We brew, what we loveBrouwerij

Bierbrouwerij, ambacht en craft beer
Met onze prachtige Oostenrijkse/Hongaarse brouwinstallatie beschikt de Engel over het allerbeste wat er op craft beer gebied technisch mogelijk is. Met meerdere tanks is er een goede fermentatie en opslag mogelijk, welke de kwaliteit bevordert. Ook is er de beschikking over een flessen vulmachine om onze winkel en restaurant te voorzien van onze eigen bieren. Uiteraard kan De Engel een beroep doen op meerdere brouwers, die creëren en waken over haar oudere en unieke recepten.

Omdat De Engel waarde hecht aan haar ambacht, maar ook haar onafhankelijkheid, is zij aangesloten bij de branche organisatie Craft. Een organisatie die voor de sector opkomt en helpt bij de promotie van de “kleinere” brouwerijen. Daarnaast worden we ook vermeld bij de Stichting erfgoed Nederlandse biercultuur en zijn wij uiteraard lid van de Koninklijke Horeca Nederland (KHN).

https://brouwerijdeengel.nl/wp-content/uploads/2023/08/Brouwerij.png

De gast zal in de Engel verzekerd zijn van ambachtelijk bier met een eerlijke prijs en duidelijke herkomst. Onze gasten kunnen o.a. kiezen uit een zeer smakelijke en gebalanceerde premium pilsener, alias Keulse Knaap of van Moqums wit (Weizen), die beiden op Duitse wijze gebrouwen worden. Ook de donkere bieren zoals het Albert Cuypje, die door ons op traditionele wijze gebrouwen is en zoals ze die in Antwerpen heel graag drinken. Er is nog veel meer keuze, maar komt u vooral proeven.

Omdat De Engel hart heeft voor het milieu, is ook aan duurzaamheid gedacht door met warmtewisselaars energie besparend te werken. Ook middels condensor en hergebruik van water voldoen we aan de moderne eisen.

https://brouwerijdeengel.nl/wp-content/uploads/2023/08/Brouwerij-2.png

Lokaal en ambachtelijk

You never forget your first sip

De kwaliteit van de Engel, meer dan een beleving.
Naast ambachtelijk en milieubewust werken, staat ook de hygiëne bij ons hoog in het vaandel. Zo kan in onze keukens en de brouwerij alleen onder HACCP gewerkt worden. Met een isolerende glazen wand is de fermentatie en lager kelder afgescheiden van het restaurant, waardoor onze gasten in alle comfort en zonder overlast toch zicht kunnen hebben op het kook- en brouwproces.

Onderscheidend; som der delen
De Engel onderscheid zich o.a. door haar unieke locatie, haar monumentale historie en grootte en het mooie culinaire aanbod bij ons ambachtelijke bier. We zijn ervan overtuigd dat u de gezellig gemaakte entourage en onze gastvrijheid zult waarderen.